(recept
si oblíbilo 36 návštěvníků)
Jogurtový dezert s banány a malinami
Potřebné ingredience
1 velký bílý jogurt, 1 zakysaná smetana, 1 balíček plátkové želatiny (6 plátků), med, vanilková esence, 3 banány, 1 světlé BeBe sušenky, kakaové piškoty, kakao, maliny a čokoládová poleva na ozdobu
Postup přípravy
Želatinu si dáme nabobtnat podle návodu na obalu.
Mezitím si v misce smícháme jogurt se zakysanou smetanou. Dle chuti přidáme vanilkovou esenci a osladíme medem (nebo sirupem). Želatinu zahřejeme (nevaříme!!) až se rozpustí, přidáme asi 4 lžíce jogurtové směsi a zamícháme. Takto připravenou želatinu za rychlého míchání metlou vlijeme do jogurtové směsi.
Dno čtvercové formy poklademe BeBe sušenkami, nalijeme trochu jogurtové směsi, pokryjeme plátky banánů, potom kakaovými piškoty, opět jogurtovou směsí, banány (kdo chce, může poprášit kakaem), BeBe sušenkami, zalijeme zbytkem jogurtu a navrch ozdobíme malinami a pocákáme čokoládouvou polevou.
Dáme ztuhnout nejlépe přes noc do lednice.
Dezert, ač se to zpočátku nezdá, díky želatině krásně ztuhne a dá se krájet!!
Dobrou chuť!
Mezitím si v misce smícháme jogurt se zakysanou smetanou. Dle chuti přidáme vanilkovou esenci a osladíme medem (nebo sirupem). Želatinu zahřejeme (nevaříme!!) až se rozpustí, přidáme asi 4 lžíce jogurtové směsi a zamícháme. Takto připravenou želatinu za rychlého míchání metlou vlijeme do jogurtové směsi.
Dno čtvercové formy poklademe BeBe sušenkami, nalijeme trochu jogurtové směsi, pokryjeme plátky banánů, potom kakaovými piškoty, opět jogurtovou směsí, banány (kdo chce, může poprášit kakaem), BeBe sušenkami, zalijeme zbytkem jogurtu a navrch ozdobíme malinami a pocákáme čokoládouvou polevou.
Dáme ztuhnout nejlépe přes noc do lednice.
Dezert, ač se to zpočátku nezdá, díky želatině krásně ztuhne a dá se krájet!!
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sindus
(upraveno)
5. 10. 2009, 11:29
Fíí, mne skoro kvapla slina z úst. Vyzerajú prudko jedlé.
alfleila
(upraveno)
5. 10. 2009, 16:02
@sindus
Díky, Silvie!!
hanys77
(upraveno)
4. 10. 2009, 10:20
týýýýjo, tak ty nejen že vypadají luxusně, určitě tak budou i chutnat určitě někdy vyzkouším, páč musí být fakt super
alfleila
(upraveno)
4. 10. 2009, 21:14
@hanys77
Díky Hani, máte pravdu, jsou přímo k
Matuka
(upraveno)
4. 10. 2009, 10:15
Ivi, prosim ta a aky je to velky jogurt 500 ml alebo mensi? Ale vyzera bajecne!!!
alfleila
(upraveno)
4. 10. 2009, 21:12
@Matuka
Marti ten jogurt je velký, takže 500 ml (může být jak smetanový tak i s nižším obsahem tuku) - na chuti to neubere
andol
(upraveno)
4. 10. 2009, 0:18
vinikající díky za receptík
alfleila
(upraveno)
4. 10. 2009, 21:11
@andol
Potěšení na mé straně
Helunda
(upraveno)
23. 9. 2009, 22:30
...Vypadá to báječně....a díky jogurtu...to určo bude i zdravé.....
alfleila
(upraveno)
24. 9. 2009, 13:51
@Helunda
Díky! Dezert je opravdu lehoučky, téměř bez tuku a navíc moooc dobrý!
kalimera
(upraveno)
23. 9. 2009, 11:33
Zrovna se jdu kouknout, co dělá moje oblíbená kuchařka a vidím, že stále vaří a peče. Ty mi ale děláš chutě . Napadlo mne, že bys sis měla udělat kuchařský pořad v televizi .
alfleila
(upraveno)
23. 9. 2009, 22:27
@kalimera
Teda ty umíš člověka potěšit Je mi velkou ctí, že patřím mezi tvé oblíbené kuchařky Já stále něco nového zkouším, už asi jiná nebudu Do televize bych asi ale nešla, tady mi to stačí!!
kalimera
(upraveno)
25. 9. 2009, 12:46
@alfleila
Jen zkoušej, zkoušej , ať mám inspiraci . Už se na tuhle dobrotu chystám, jen se trochu bojím té želatiny, protože s ní memám moc zkušeností .
alfleila
(upraveno)
25. 9. 2009, 22:09
@kalimera
Pavli, já jsem s plátkovou želatinou pracovala poprvé v životě právě u téhle dobrůtky, a opravdu to nic není. Držela jsem se návodu na obalu a světe div se, ono se to povedlo To zvládneš levou zadní
kalimera
(upraveno)
29. 9. 2009, 9:19
@alfleila
Bojím, bojím. S plátkovou jsem právě nepracovala ještě vůbec . Jen s práškovou a ta se mi párkrát zdrcla . A ta plátková se dá koupit všude ?
alfleila
(upraveno)
29. 9. 2009, 20:48
@kalimera
Mně se taky prášková párkrát zdrcla ale s tou plátkovou mi to vyšlo! Kupovala jsem ji normálně v potravinách nebo i v drogérii by ji mohli mít. Tak s chutí do toho - odměna bude sladká
Ilonáček
(upraveno)
21. 9. 2009, 22:11
Vlasta33
(upraveno)
21. 9. 2009, 13:39
MNAM
šlaušek
(upraveno)
21. 9. 2009, 13:06
backa
(upraveno)
21. 9. 2009, 9:58
Ty řezy vypadají famózně hned bych si dala ke
alfleila
(upraveno)
21. 9. 2009, 20:30
@backa